Electronice si electrocasnice / Aparate de vidat
Aparat de vidat Laica VT3240 XPro, 22 l/min, Banda dubla de sigilare, Functie Marinare
900 Lei 600 Lei Disponibilitate In stoc Cod Produs VT3240 Beneficiezi de retur gratuit in 14 zile

Clasa A- Resigilat

Aparat de vidat Laica VT3240 XPro, 22 l/min, Banda dubla de sigilare, Functie Marinare

 

 

Fructele si legumele dumneavoastra vor fi pastrate in conditii optime datorita aparatului de vidat Laica VT3240 XPro.

Aparatul de vidat Laica VT3240 XPro absoarbe aerul din pungile cu produse alimentare si apoi le inchide ermetic. 

Laica  VT3240 XPro functioneaza complet automat cu ajutorul unui compresor de mare putere dotat cu pompa dubla de aspirare. 

Comandarea functiilor se face de la cele 7 taste. Display-ul de pe capac indica progresul procesului selectat. 

Puterea de aspiratie se poate selecta intre cele doua moduri de vacuum: normal sau delicat. 

Puteti opta pentru 3 tipuri de sigilare a pungii pentru alimente uscate, umede sau ude. 

Aparatul de vidat Laica VT3240 XPro este dotat cu functia de marinare rapida. 

Pentru o utilizare mai usoara, aparatul de vidat Laica VT3240 XPro este prevazut cu compartiment pentru pastrarea rolei si cutter pentru o taiere facila a rolei la dimesiunea potrivita.

 

 

Utilizarea aparatului:

 

  • Tasta "VACUUM": apasand aceasta tasta puteti selecta puterea de aspiratie a aparatului: GENTLE pentru alimente delicate si fragile, NORMAL pentru toate celelalte alimente.
  • Tasta "SEALING": apasand aceasta tasta puteti selecta tipul de lipire al aparatului: STANDARD pentru alimente uscate care au nevoie de timp scurt de sigilare, MEDIUM pentru alimente umede care contin lichide si STRONG pentru alimente ude.
  • Tasta "AUTOMATIC/STOP": aparatul va selecta automat ciclul de aspiratie si sigilare a pungii.
  • Tasta “SEAL”: daca apasati aceasta tasta aparatul va efectua sigilarea; se blocheaza aspirarea aerului si punga este sigilata in mod automat.
  • Tasta “PULSE”: aceasta tasta permite vidarea cu impulsuri, la apasare incepe aspiratia iar la eliberare se opreste.
  • Tasta “CANISTER”: apasand aceasta tasta aparatul va incepe ciclul de vidare pentru recipiente.
  • Tasta “MARINATE”: apasand aceasta tasta aparatul va incepe ciclul specific pentru marinare rapida.
  • Afisaj “PROGRESS”: indicator luminos numeric care arata progresul procesului selectat.

 

In cazul alimentelor fragile, utilizatorul poate comanda, oricand considera necesar, oprirea procedeului de vidare si sigilarea pungii prin apasarea tastei SEAL.

Pentru o sigilare cat mai sigura a pungilor, aparatul este dotat cu banda dubla de sigilare. 

Aparatul de vidat este dotat cu camera detasabila de colectare a lichidelor pentru a permite eliminarea eventualelor lichide in exces.

 

Compresorul are o capacitate maxima de aspiratie de 22 litri/minut. 

Poate vida hrana uda, umeda si alimente uscate.

 

Aparatul de vidat Laica VT3240 XPro vine pregatit cu:
 

  • doua role de dimensiuni 28 x 600 cm.

 

Specificatii tehnice:

 

  • debit de aer 22 l/min;
  • putere compresor 130W;
  • putere de aspirare -900 mbar;
  • latime maxima punga/rola 30 cm.

 

Pachetul contine: aparat de vidat Laica VT3240 XPro, doua role (28x500 cm), furtun pentru vidarea recipientelor, cutter pentru taiat role integrat in carcasa, manual de utilizare in limba romana.

 

Aparatul de vidat Laica se poate folosi cu urmatoarele comsumabile: 

 

  • orice punga sau rola marca Laica, latimea maxima a pungii fiind 30 de cm;
  • pungile refolosibile VT3506 si VT3507;
  • caserolele pentru vidare si marinare VT3304 si VT3305.

 

Ambalarea in vid - descrierea procedeului:

 

Ambalarea in vid reprezinta o tehnologie moderna de impachetare si pastrare a produselor alimentare.

Procedeul ambalarii in vid (sau vacuum) consta in introducerea alimentului intr-un ambalaj dintr-un material impermeabil la gaze si extragerea aerului din interior cu ajutorul unei pompe de vid. Astfel se evita contactul produselor cu oxigenul care poate declansa reactii ce duc la alterarea produsului.

In lipsa oxigenului inmultirea microorganismelor (bacterii, mucegai) este stopata si procesul de alterare a alimentelor este intarziata. In acest fel, produsele alimentare se pastreaza in conditii de siguranta.

 

Avantajele ambalarii alimentelor in vid:

 

  • Vidarea mareste perioada in care alimentele pot fi stocate de aproximativ 3-4 ori;
  • Economiseste spatiu in frigider;
  • Ambalarea se poate face si pentru produsele fragile.

 

Timpul de conservare al alimentelor ambalate in vid:

Alimente conservate prin congelare (-16oC/ -20oC)Timp de conservare in conditii normale de depozitareTimp de conservare dupaambalare in vid
Carne4-5 luni15-20 luni
Peste3-4 luni12 luni
Legume10 luni18-24 luni

 

Alimente pastrate in frigider (+3oC/ +6oC)Timp de conservare in conditii normale de depozitareTimp de conservare dupaambalare in vid
Carne cruda2-3 zile6-9 zile
Peste proaspat1-3 zile4-5 zile
Vanat2 zile6 zile
Salam feliat4-6 zile22 zile
Salam7-14 zile25-40 zile
Cascaval6-20 zile25-60 zile
Legume1-4 zile8-10 zile
Fructe5-8 zile10-14 zile
Paste/Orez/Lasagna2-3 zile6-9 zile
Carne gatita3-4 zile10-15 zile
Dulciuri, deserturi5 zile18-20 zile

 

Alimente pastrate la temperatura camerei (+23oC/ +27oC)Timp de conservare in conditii normale de depozitareTimp de conservare dupa ambalare in vid
Paine2 zile6-8 zile
Biscuiti4-5 luni12 luni
Paste/orez6 luni12 luni
Faina4 luni12 luni
Cafea3 luni12 luni
Ceai5 luni12 luni
Fructe uscate4 luni12 luni

Cumparate frecvent